Aguantadora Tradicional 1000g

  • Kraj pochodzenia: Argentyna
  • Skład: Ostrokrzew paragwajski – listki i patyczki
  • Moc pobudzenia: 4/5 Yerbovoltów
  • Masa netto: 1000g

43,00

Kategoria:
Gwarantowane bezpieczne zakupy

Opis

Yerba Mate Aguantadora Tradicional 1000g to produkt od spółdzielni rolniczej Monte Carlo produkującej yerba mate od 1930 roku, która nie mogła zawieść jakością wypuszczając ten klasyczny produkt z patyczkami. Lata pracy nad poprawą jakości pomogły stworzyć bardzo dobrą yerba mate, sezonowaną aż 18 miesięcy. Produkty Aquantadora po wstępnym przepuszczeniu liści przez ogień (tuż po zbiorach, aby nie fermentowały) są suszone wyłącznie gorącym powietrzem przez ok. 6 do 8 godzin, dzięki czemu produkt jest wolny od dymu (sin humo). Aguantadora elaborada 500g to bardzo ciekawy argentyński smak. Wszystko za sprawą procesu obróbki, który izoluje liście od dymu w czasie suszenia i bardzo długiego leżakowania (aż 18 miesięcy). Dzięki temu otrzymujemy smaczny produkt, przyjemny dla podniebienia, ze stonowaną yerbową goryczką. Aguantadora Tradicional to Yerba, której podczas argentyńskich targów żywności Caminos y Sabores odbywających się w 2016 r. w Buenos Aires przyznano specjalne odznaczenie za najsmaczniejszą yerba mate.

Termin minimalnej trwałości i nr partii produkcyjnej znajduje się na opakowaniu.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu, w szczelnym opakowaniu.
Propozycja przygotowania yerba mate: wsyp yerba mate do naczynia, na początku przygody może to być od 3-4 łyżek stołowych do ¾ naczynia.  Zalej gorącą wodą o temp. 70-80°C, włóż bombille w susz. Napar jest gotowy, pij aż do wypłukania smaku. Susz możesz zalewać również wodą z lodem, więcej szczegółów znajdziesz na naszym blogu.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Aguantadora Tradicional 1000g”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *