Kenia AA

  • Region: Muchagara Kirinyaga District
  • Odmiana: Arabica SL28 SL34
  • Obróbka: Washed (mokra)
  • Smak: Nuty moreli, kwiatów wiśni, owoców tropikalnych
  • Wysokość: 1700 – 1800 m n.p.m.

41,00

Wyczyść
SKU: Brak danych Kategoria:
Gwarantowane bezpieczne zakupy

Opis

Kawa Kenia AA – profil sensoryczny

Nuty moreli ,kwiatów wiśni, owoców, tropikalnych.

Czy wiesz ze ?

Nasza Kenya AA to w 100% Arabica z regionu Nyeri. Kawa w Kenii rośnie w idealnych warunkach wzrostu, jest przetwarzana niezwykle ostrożnie i ma wspaniały smak – dzięki temu należy do najlepszych na świecie. Wysokość uprawy wynosi 1700-2000 metrów, gdzie po dojrzewaniu są ręcznie zbierane, myte i suszone na słońcu. Charakterystyczna gleba z czerwonej gliny, która ma szczególnie wysoką zawartość żelaza, wpływa również na smak. Kawa z Kenii ma olśniewającą owocowość, która zawiera wyraźną morelowo-wiśniowo nutę, a jednocześnie ma naturalną słodycz i bardzo głębokie body. Jest  intensywne i pełne z aromatu. Ziarna kawy z tego obszaru są szczególnie duże i drobne, a także mają większą gęstość. Dlatego mają ocenę jakości AA.

W Kenii są dwa sezony zbiorów. Główne zbiory odbywają się między kwietniem a listopadem, gdzie osiąga się 60% całkowitego plonu. Drugie zbiory odbywają się między grudniem a lipcem i stanowią 40% wolumenu

 

Zachęcamy do zapoznania się z pozostałą gamą kaw Buldog Coffee Roasting
Odwiedź naszą stronę na Facebooku klikając tutaj aby być na bieżąco!

Zobacz film, w którym opowiadamy jak parzyć naszą kawę

Informacje dodatkowe

Opakowanie

250 g

Rodzaj kawy

Mielona, Ziarnista

Sposób mielenia

Ekspres kolbowy, Kawiarka, Aeropress, Drip, Chemex, Bez mielenia

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Kenia AA”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *